Finančná kríza ako prejav eskalácie globalizácie a jej vplyv na komoditné trhy - Baláž, Peter
Dominový efekt krízy iniciovanej v USA. Schéma priebehu svetovej krízy (2000-2012). Globalizácia a jej vplyv na vývoj komoditných trhov. Zákonitosti vývoja na svetovom komoditnom trhu. Základné charakteristiky príčin nárastu cien komodít (1915-2008).