Vyhlásenie na zdanenie príjmov FO zo závislej činnosti - za akým účelom ho FO podpisujú? - Rabatinová, Marcela, 1977-
Prostredníctvom tlačiva Vyhlásenie na zdanenie príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti si zamestnanci uplatňujú v priebehu roka pri výpočte mesačných preddavkov na daň nárok na zníženie základu dane o nezdaniteľnú časť základu dane na daňovníka a nárok na daňový bonus. Dobrovoľné rozhodnutie zamestnanca, či vyhlásenie podpíše. Vyhlásenie môže zamestnanec podpísať pri nástupe do zamestnania, kedykoľvek v priebehu zdaňovacieho obdobia alebo každoročne najneskôr do konca januára.