Inteligentné ekonomické systémy - Ščepánová, Petra
Vybrané aspekty jednotlivých typov ekonomických systémov v oblasti vzdelávania, vedeckého výskumu a inovácií. Kategorizácia ekonomických systémov vychádza z práce Pryora, ktorý aplikuje zhlukovú analýzu na štáty OECD s využitím štyridsiatich inštitucionálnych indikátorov a rozdeľuje ekonomické systémy do štyroch základných skupín: severské, anglo-saské, západoeurópske a juhoeurópske.