Benfordov zákon – keď matematika pomáha odhaľovať "kreatívne" účtovníctvo - Sobeková Majková, Monika
Odhaľovanie podvodov v účtovníctve je pomerne zložitou záležitosťou. Preverovanie hodnovernosti účtovníctva podniku audítorskými spoločnosťami. Iná metóda – Benfordov zákon, ktorý môže jednoduchým spôsobom poukázať na nezrovnalosti v účtovníctve podniku. Kedy je vhodné použiť Benfordov zákon. Ako Benfordov zákon pomáha v boji proti ekonomickej kriminalite.