Nevyhnutná sebaobrana - Kráľ, Miloš
Odliv slovenských úspor z filiálok zahraničných bánk na Slovensku do materských zahraničných centrál. Krajiny s vysokým podielom zahraničného kapitálu by mohli byť vyňaté spod bankového dozoru štátu, kde pôsobia a prejdú pod kontrolu ECB. Zmena a riziko pre Česko, Slovensko a podobné postsocialistické krajiny.