Vybrané problémy v boji s daňovými únikmi v Slovenskej republike - Zoričáková, Viera, 1960-
Nadnárodné korporácie a problém alokácie ziskov a daní medzi zúčastnené krajiny. Úsilie o transfer ziskov do štátov s preferenčnými daňovými režimami (daňové raje). Daňové úniky a straty verejných príjmov. Výzva Európskej rady k členským štátom, aby prehodnotili svoje daňové systémy. Zintenzívnenie boja proti daňovým podvodom a daňovým únikom.