Finančný kontroling v teórii a praxi malých a stredných - Sedliačiková, Mariana
Problematika finančného kontrolingu v teórii a praxi malých a stredných podnikov. Prezentácia výsledkov a záverov teoretického výskumu v oblasti finančného kontrolingu. Výsledky a poznatky z dotazníkového prieskumu, ktorého úlohou bolo zistiť úroveň chápania a implementácie kontrolingu (so zameraním na finančný kontroling) v praxi slovenských malých a stredných podnikov drevárskeho a nábytkársky priemyslu. Potreba komplexnosti a kontinuity uplatnenia nástrojov finančného kontrolingu z hľadiska ich účinnosti v rámci kontrolingovo orientovanej koncepcie riadenia podniku.