Cena Švédskej ríšskej banky za ekonomické vedy na pamiatku Alfreda Nobela za rok 2012 - Bačišin, Vladimír
Nobelovu cenu za ekonomické vedy za rok 2012 získali dvaja americký ekonómovia Alvin Roth a Lloyd Stowell Shapley za teóriu stabilných trhových alokácií a usporiadania trhu.