Římskokatolická církev v EU: kritik, lobista nebo obhájce integrace? - Doležal, Tomáš
Katolícka cirkev v medzinárodných vzťahoch obvykle spájaná s dvomi tradičnými asociáciami. Tretia možná perspektíva, ktorá zdôrazňuje neštátny, nadnárodný a deteritorializovaný charakter cirkvi ako globálnej siete veriacich. Zastúpenie cirkvi v Bruseli - Konferencia európskych cirkví a Komisia biskupských konferencií Európskeho spoločenstva. Katolícka teológia a politika Európskej únie.