Vývoj podnikateľského prostredia vo vybraných štátoch EÚ a vo Švajčiarsku v období dlhovej krízy - Čiderová, Denisa, 1977-
Kategorizácia a teritoriálna vizualizácia skúmaného podnikateľského prostredia vybraných západoeurópskych štátov EÚ, krajín V4 a Švajčiarska. Monitorovanie vybraných indikátorov konkurencieschopnosti (edícia 2012-2013 v komparácii s edíciou 2011-2012). Meranie konkurencieschopnosti prostredníctvom tzv. indexu globálnej konkurencieschopnosti (The Global competitiveness index – GCI). Prehľad indikátorov konkurencieschopnosti podnikateľského prostredia vo vybraných štátoch EÚ, v krajinách V4 a vo Švajčiarsku. Najzávažnejšie faktory zhoršujúce kvalitu podnikateľského prostredia vo vybraných štátoch EÚ, v krajinách V4 a vo Švajčiarsku.