Bežný účet platobnej bilancie Slovenskej republiky v období európskej dlhovej krízy a jeho súvislosti - Fifek, Edmund
Vývoj obchodnej bilancie SR, bilancie služieb a ich vzťah k HDP. Vývoj vývozu a dovozu tovaru a obchodnej bilancie SR (2008-2012). Vývoj ďalších súčastí bežného účtu platobnej bilancie SR. Kompenzácie (hrubé pracovné príjmy) pracovníkov pracujúcich v zahraničí (2008-2012). Odmeny zamestnancov prijaté zo zahraničia a platené do zahraničia. Výnosy zo zahraničných investícií.