Podiel ratingových agentúr a nevhodného ekonomického modelovania na vzniku dlhovej krízy - Knapik, Peter
Dlhová kríza a vplyv ratingových agentúr. Kontrola ratingových firiem agentúrou European Securities and Markets Authority (ESMA), ktorá má dohliadať nad metodológiou a kvalitou ratingu. Systémový charakter krízy a kríza dôvery. Kritický pohľad na mechanické uplatňovanie ekonomických a finančných modelov.