Rating ako jedna z metód hodnotenia rizík - Töröková, Zuzana
Rating, jeho charakteristika, význam a dôležitosť. Súhrnná ratingová stupnica. Postavenie ratingu, ratingových agentúr a ich regulácia. Ratingové agentúry boli označené za jedného z vinníkov krízy, keďže poskytovali optimistické ratingy. Európsky parlament a rada prijali opatrenia, aby boli vyžiadané ratingy výrazne objektívnejšie. Zároveň prikázal ratingovým agentúram pôsobiacim v EÚ zverejňovať metodiku hodnotenia rizika jednotlivých subjektov.