Prispôsobovanie vzdelávania potrebám ekonomiky - Grenčíková, Adriana
Význam vysokoškolského vzdelávania v regiónoch, ako základnej determinante rozvoja regiónu. Nutnosť takéhoto vzdelávania v súvislosti s rozvojom znalostnej ekonomiky. Regionálna politika sa musí sústrediť na kvalitu ľudských zdrojov v regióne a mimoriadnu pozornosť venovať regionálnemu systému vzdelávania, ktorý by mal zabezpečiť dostupnosť vzdelávania pre všetky sociálne vrstvy a kvalitné vzdelávanie by sa malo stať dostupným, nemalo by byť sociálnym znakom.