Možnosti a bariéry vstupu malých a stredných podnikov SR na jednotný trh EÚ - Čihovská, Viera
Malé a stredné podnikanie sa označuje v Európe i vo svete za dôležitý pilier a stabilizačný faktor ekonomiky krajiny a jej regiónov. Malé a stredné podniky prispievajú k riešeniu ekonomických, politických a spoločenských problémov štátu. Slovenské MSP naštartovali svoj rozvoj po roku 2000, po transformácii plánovanej ekonomiky na trhovú. Napriek krátkemu vývoju tvoria dnes viac ako 99% všetkých podnikov v SR s podielom 68,5% na celkovej zamestnanosti. Vstup Slovenska do európskych integračných štruktúr otvoril veľké príležitosti aj pre malé a stredné podniky etablovať sa na veľkom európskom trhu.