Štruktúrna nesúrodosť eurozóny a jej dôsledky - Fifeková, Elena
Príčiny dlhovej krízy v eurozóne. Dôsledky rastu na dlh. Vývoj základných makroekonomických ukazovateľov vybraných krajín eurozóny (1999-2013). Vytvorenie stabilizačných mechanizmov (ESSF a ESM), v dôsledku čoho dochádza k fiškálnym transferom a k presunu nerovnováh z ohrozených krajín do ďalších krajín. Hľadanie konsenzu medzi potrebou znižovania zadlženosti a potrebou podpory ekonomického rastu.