Analýza pracovných síl na mikroúrovni - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Predmetom skúmania štatistiky pracovných síl je ľudská práca ako základný vstup do hospodárskeho procesu. V podnikovohospodárskej štatistike je objekt skúmania zúžený len na pracovný potenciál daného podniku (firmy). Meranie a analyzovanie stavu pracovných síl, pohybu pracovných síl a využitiu pracovných síl. Rozsah vykonanej práce sa meria pomocou jednotiek skutočne odpracovaného času v hodinách, dňoch, prípadne mesiacoch alebo rokoch.