[Teória svetovej politiky] - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Recenzia na monografiu Teória svetovej politiky. Jej cieľom je zhrnúť vybrané poznatky a závery zo súčasnej sociálnej filozofie, sociológie a politických vied a prispieť na základe ich analýzy a zovšeobecnenia k precizovaniu pohľadu na chápanie svetovej politiky pre ciele vedeckého skúmania tejto problematiky a jej výučby v slovenských podmienkach.