Embedded value ako finančný nástroj životnej poisťovne - Kotlárová, Alena
Význam a užitočnosť embedded value spočíva najmä v tom, že na jej základe sa určuje hodnota životnej poisťovne, výkonnosť a vyhliadky do budúcnosti. Autorka sa venuje definovaniu základných pojmov a princípov, taktiež sa zameriava na predpoklady výpočtu embedded value a na dôležitosť ich stanovenia. Ďalej sa venuje historickému vývoju, prechodu od európskej embedded value na trhovo konzistentú embedded value, vysvetleniu významu tohto prechodu a opisu jednotlivých komponentov trhovo konzistentnej embedded value.