Ekonomické dimenzie slovensko-českých vzťahov - vývoj - perspektívy - Lysák, Ladislav
Autochtónnosť Slovákov v strednej Európe. Slovensko-české pozície v 9. a 10. storočí. Čechoslovakizmus. Slovenský priemysel. Vysťahovalectvo a jeho ekonomické a morálne následky. Ťažisko slovensko-českých nedorozumení na poli politickom a ekonomickom. Charakter a dôsledky prvej Slovenskej republiky (1939-1945). Povojnové obdobie. Rokovania o charaktere i zániku Česko-Slovenskej federácie. Ponovembrové obdobie - formovanie novej kvality slovensko-českých vzťahov. Delenie majetku česko-slovenskej federácie. Perspektívy slovensko-českých a česko-slovenských vzťahov.