Úloha interného auditu v období finančnej krízy - Muchová, Martina, 1973-
Interný audit je dnes dôležitou súčasťou každej banky. Informácie, ako konkrétne banky postupujú, aby bola funkcia interného auditu naplnená, sú však predmetom bankového tajomstva, sú súčasťou know-how. Príspevok vyzdvihuje úlohu interného auditu v období finančnej krízy vychádzajúc zo záverov renomovaných finančných inštitúcií, ktoré poukazujú na význam interného auditu na ich vplyv vo vyhľadávaní a signalizovaní možných porúch vo finančnom riadení banky, a to v úzkej spolupráci s regulátorom.