Teória hier s využitím genetických algoritmov - Oliva, Tomáš
Autor v práci navrhuje novú metódu k nájdeniu riešenia úloh teórie hier. Metóda využíva genetický algoritmus, ktorý umožňuje nájsť optimálnu stratégiu pre každého z obidvoch hráčov. Metódu demonštroval na 3 podobných príkladoch, avšak použil rôzne nastavenia parametrov algoritmu. Vo všetkých prípadoch sú výsledky, ktoré ponúka táto metóda, veľmi blízke exaktnému riešeniu pomocou algoritmov lineárneho programovania.