Výkaz komplexného výsledku a výkaz ziskov a strát podľa IFRS pre malé a stredné podniky 9/10 funkčné členenie nákladov - Ješš, Michal, 1986-
Klasifikácia nákladov z účelového hľadiska agreguje náklady podľa ich účelu, pričom účtovná jednotka je povinná zverejniť oddelene náklady na predaj od ostatných nákladov.