Etické aspekty poisťovacej činnosti v globalizovanej ekonomike v súčasných podmienkach finančnej krízy - Meluchová, Jitka, 1965-
Poistenie a jeho úloha v ekonomike štátu. Spoločensky zodpovedné podnikanie poisťovne. Zisk ako motív. Etické atribúty vykonávania poisťovacej činnosti. Činnosť poisťovne z pohľadu záujmov vybraných stakeholders.