Slovak industry shortterm forecast: ECM model with crisis consideration - Surmanová, Kvetoslava
Strojárstvo a automobilový priemysel hrajú kľúčovú úlohu v raste pridanej hodnoty v SR. Rast priemyslu je dôležitý v celej slovenskej ekonomike a jeho prípadná stagnácia by mohla spôsobiť pokles HDP. V príspevku autori vyvíjajú makroekonomický model, ktorý je založený na metodológii ECM (Error Correction Model), osobitne ECM model, ktorý berie do úvahy krízu.