Trvalo udržateľný rozvoj a kvalita života prostredia vidieckych sídel - Moyzesová, Milena
Stret záujmov mezi rozvojom hospodárskych aktivít, ochranou prírody a prírodných zdrojov. Vidiecke sídla s prevládajúcou poľnohospodárskou funkciou, ale aj ostatné vidiecke sídla s rekreačnou, lesohospodárskou, priemyselnou a multifunkčnou funkciou.