Prax naďalej ukazuje obchádzanie antidiskriminačného zákona - Gálik, Rudolf
Nepresnosť a neúplnosť opisu práce. Nejasnosti pri opise práce, či ide o čisto mužskú alebo ženskú prácu. Prideľovanie odlišných činností, aj keď pracovné miesta (opisy prác) sú rovnaké. Prerozdeľovanie práce už zamestnaným pracovníkom na základe ich kompetencií.