Aké bude NATO v roku 2013? - Majer, Marián
Summit v Chicagu v máji minulého roka ako politický odkaz svetu, že členské štáty NATO napriek celému radu vlastných problémov nerezignovali na kolektívnu obranu a spoločné hľadanie nových riešení, ako ju adekvátne naplniť. Afganistan a budúcnosť operácie ISAF - hlavná téma stretnutí predstaviteľov Aliancie. Potreba pokračovania odovzdávania zodpovednosti za bezpečnosť krajiny afganským silám. Záväzok ukončenia súčasnej operácie ISAF do konca r. 2014. Pokračovanie prostredníctvom novej nebojovej misie. Čo znamená nebojovnosť. Príprava logistického cvičenia NATO Capable logistician v júni 2013 na Slovensku.