K otázke prekladu slovenských reálií do španielskeho jazyka - Sánchez Presa, Mónica
Pojem reálie. Preklad reálií ako jeden z najťažších prekladateľských problémov. Úloha prekladateľa. Klasifikácia reálií. Prekladateľské stratégie. Analýza reálií v konkrétnej poviedke.