Model pôsobenia niektorých globálnych faktorov na podniky - Záležáková, Eliška
Globalizácia a jej sprievodné javy sú odrazom dynamických zmien, ktoré ovplyvnia aspekty nášho života aj v ďalších časových horizontoch. Prispôsobovanie sa podnikov k novým tendenciám a multidimenzionálnym faktorom, ktoré ovplyvnia jednotlivé štáty, podnik, manažment a jednotlivcov v budúcnosti.