Daňové systémy krajín Škandinávie - Ďurinová, Ivona, 1964-
Pre škandinávske krajiny, ktoré sú vďaka svojím štedrým sociálnym systémom považované za tzv. sociálne štáty, je charakteristická vysoká miera solidarity, ale aj vysoká miera zdanenia. Daňový systém Fínska, Nórska a Islandu. Názory prívržencov i odporcov uvedených daňových systémov.