Alternatívny prístup k analýze regionálnych disparít v SR s využitím Mincerovej rovnice príjmu - Pavličková, Viera
Zhodnotenie regionálnych disparít na Slovensku z hľadiska vybraných ukazovateľov. Regionálne disparity hodnotené na úrovni NUTS II prostredníctvom Giniho a variačného koeficientu a Mincerovej rovnice príjmu. Sledované ukazovatele: regionálny hrubý domáci produkt na obyvateľa, tvorba hrubého fixného kapitálu v bež. cenách na obyvateľa, príliv PZI na obyvateľa, miera nezamestnanosti.