Rezervy v účetnictví a daních - Děrgel, Martin
Rezervy slúžiace k obmedzeniu rizík a možných strát, na ktoré sa účtovná jednotka pripraví a vyčlení si určitú časť majetku na krytie budúcich výdavkov. Zákonné (daňové ) rezervy a ostatné (účtovné) rezervy a ich význam.