Harmonizácia a europeizácia obchodného práva na podklade Európskej únie - Baran, René
Prijatie smernice o európskom zmluvnom práve, predpokladá zbližovanie vnútroštátneho zmluvného práva členských štátov na základe spoločných minimálnych štandardov, ktoré by členské štáty boli povinné transponovať do svojho právneho poriadku.