Ľud verzus banky - Kláseková, Martina
K európskej vlne spotrebiteľov, ktorí chcú vysúdiť od bánk peniaze, sa pridávajú aj Slováci. Združenie Spotrebiteľské centrum chce v marci spustiť výraznú protipoplatkovú kampaň. Oslovia čo najviac ľudí, ktorí si myslia, že banky od nich inkasovali poplatok za vedenie úverového účtu neoprávnene. Justícia je spotrebiteľom naklonená. V Českej republike má toto hnutie hromadnú podporu. Centrum ponúka klientom bezplatné právne zastupovanie. Spotrebiteľské centrum podalo kolektívnu žalobu a žiada štyri banky o odstránenie protiprávneho stavu a zdržanie sa protiprávneho konania.