Aplikácia Altmanovho Z-skore ako nástroja predikcie a benchmarkingu - Szabo, Stanislav, 1970-
Konkurencieschopnosť slovenských firiem je výrazne podmienená účinným a včasným uspokojovaním nárokov a potrieb jednotlivých zainteresovaných strán, pri dosiahnutí optimálnej kvality výkonov, s čo najmenšou spotrebou zdrojov. Pred manažérmi firiem zostáva úloha správneho výberu porovnávacích, resp. hodnotiacich metód, pretože doposiaľ preferované tradičné metódy analýz sú v tvrdom konkurenčnom boji veľmi slabým prostriedkom na dosiahnutie vrcholného postavenia na „rebríčku trhovej hodnoty―. Benchmarking dvoch slovenských letiskových spoločností: firmy A a firmy B prostredníctvom Altmanovho Z-skóre.