Transpozícia v nových členských krajinách EÚ - Staroňová, Katarína
Vplyv miery zapojenia parlamentov v šiestich skúmaných štátoch (Českej republiky, Estónska, Maďarska, Poľska, Slovenska a Slovinska) do procesu transpozície smerníc na konečný termín, respektíve oddaľovanie transpozičných záväzkov jednotlivých štátov.