V hre je viac ako hranica - Pirkl, Tomáš
Otázka vstupu Bulharska a Rumunska do schengenského priestoru voľného pohybu bez hraničných kontrol. Podmienky vstupu do schengenského priestoru. Kritika zo strany Nemecka a iných štátov. Schengenský priestor v súčasnosti - 26 štátov, z toho 4 nečlenovia EÚ.