Teória hegemonickej stability: jej miesto v rámci teórie medzinárodných režimov a jej aplikácia na zdieľanie medzinárodných vodných tokov - Cséfalvayová, Katarína
Pojem medzinárodný režim, miesto teórie hegemonickej stability v rámci teórií režimov, jej porovnanie s inými teoretickými prístupmi. Aplikácia teórie hegemonickej stability na problematiku zdieľania medzinárodných vodných tokov a vymedzenie jej osobitostí.