Hodnotenie Európskej menovej únie z pohľadu teórie optimálnej menovej oblasti - Držka, Michal, 1989-
Európska menová únia, Optimálna menová oblasť (OMO). Prínos Teórie optimálnej menovej oblasti. Konvergenčné kritériá z pohľadu Teórie optimálnej menovej oblasti. EMÚ z pohľadu Teórie optimálnej menovej oblasti. Dlhová kríza v eurozóne. Opatrenia, ktoré EÚ prijíma, smerujú k hlbšej integrácii a zároveň prispievajú k približovaniu eurozóny k OMO.