Analýza vplyvu zmien národnej konkurencieschopnosti na prílev priamych zahraničných investícií v nových členských štátoch EÚ - Dudáš, Tomáš, 1976-
Vplyv zmien národnej konkurencieschopnosti na prílev priamych zahraničných investícií v nových členských štátoch EÚ. Skúmanú vzorku tvorilo desať nových členských štátov EÚ v strednej Európe a skúmané obdobie tvorili roky 2001-2011. Národná konkurencieschopnosť bola vyjadrená pomocou globálneho indexu národnej konkurencieschopnosti Global Competitiveness Index. Výsledok skúmania - pomocou štatistickej empírie sa nepodarilo preukázať robustnejší vzťah medzi národnou konkurencieschopnosťou a prílevom PZI do skúmaných štátov.