SEPA - integrácia platobného styku - Jančíková, Eva, 1960-
Základným poslaním projektu SEPA (Jednotná oblasť pre platby v eurách) je faktické zrušenie hraníc pre uskutočňovanie bezhotovostných retailových platieb v mene euro. Príspevok sa zaoberá vývojom SEPA, legislatívou, ktorá ju upravuje a inštitucionálnym zabezpečením, analýzou platobných prostriedkov, ktoré sa využívajú v rámci SEPA, a tiež analýzou výhod, ktoré SEPA prináša. Ide o veľmi aktuálnu problematiku, nakoľko termín 1.2.2014, kedy budú musieť krajiny eurozóny definitívne používať vo vzájomnom platobnom styku v eurách platobné prostriedky vymedzené v SEPA, sa blíži.