Platby v hotovosti už obmedzuje zákon - Bystrická, Katarína
S účinnosťou od 1. januára 2013 boli zavedené bezhotovostné platby nad zákonom stanovený limit. Zákon č. 394/2012 Z. z. o obmedzení platieb v hotovosti, ktorý Národná rada SR schválila 29.11. 2012, je jedným z opatrení v boji proti daňovým podvodom.