Posilňovanie úlohy Európskej centrálnej banky v riešení krízy eurozóny - Lipková, Beata
Postavenie ECB ako nezávislého orgánu a jej základná úloha v EMÚ. Činnosť ECB ako dôsledok krízy finančného sektora a dlhovej krízy eurozóny. Predpokladané zvyšovanie úlohy ECB v riešení súčasnej krízy v eurozóne.