Základné východiská a princípy medzinárodného rozvojového práva - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Príspevok načrtáva definíciu medzinárodného rozvojového práva a vymedzuje základné zásady, a základné právne a inštitucionálne rámce daného právneho pododvetvia. Skupina Svetovej banky a medzinárodné rozvojové právo. Medzinárodné rozvojové právo je postulát medzinárodnej solidarity medzi štátmi, čiastočne vyplýva zo zásady spolupráce medzi štátmi, a zároveň do jeho rámca je nutné zaradiť aj základné právne východiská týkajúce sa suverenity štátov a formálnej rovnosti.