K niektorým výzvam súčasnej diplomacie - Rusiňák, Peter
Diplomacia a jej nové prejavy a možnosti v globalizujúcom sa prostredí. Zmeny, na ktoré sa zahraničná politika štátu a jej diplomatická služba snažia vo svojej činnosti reagovať. Štátni verzus neštátni aktéri medzinárodných vzťahov a ich diplomacia. Tradičná a nová dipolomacia.