Zahraničná politika ZSSR na Blízkom východe v 70. rokoch - Sorby, Karol R.
Počas októbrovej vojny v roku 1973 ZSSR opäť rozšíril vojenskú a diplomatickú podporu a materiálnu pomoc svojim regionálnym spojencom Egyptu a Sýrii a zlepšil svoje vzťahy s Irakom, južným Jemenom, Líbyou a Alžírskom. No napriek veľkému úsiliu počas októbrovej vojny a po nej v blízkovýchodnej oblasti začal vplyv Kremľa výrazne klesať.