Dynamika zmien na trhu práce v ére globalizácie ako dôsledok výkyvov výkonnosti ekonomiky - Lisý, Ján
Súvislosti medzi krátkodobými pohybmi reálneho HDP a zmenami v miere nezamestnanosti. Tieto zmeny však nie sú kvantitatívne rovnaké v rôznych obdobiach a rôznych krajinách. Okunov zákon predstavuje dôležitý spojovací článok medzi zmenami na trhu práce a zmenami výkonnosti ekonomiky.