Komunikačná funkcia jazyka - Stradiotová, Eva, 1963-
Komunikácia je výmena verbálnej a neverbálnej správy medzi odosielateľom, človekom, ktorý správu iniciuje, a príjemcom, ktorému je správa určená. Pre úspešnú komunikáciu je podstatné, aby príjemca správu pochopil. Proces komunikácie je zložitý a často náročný aj pre odosielateľa správy aj pre prijímateľa správy. Je to spôsobené bariérami na obidvoch stranách procesu, ktoré často menia skutočný význam správy.