Diplomatický jazyk ako lingua franca - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Motívy a príčiny, ktoré v histórii viedli k vytvoreniu tzv. lingua franca v diplomatickej komunikácii. Diplomatická komunikácia v súčasnosti, najmä na pozadí predstavy o dominantnom postavení anglického jazyka ako globálneho komunikačného prostriedku.